MP.

Om Marcus

Hej! Mitt namn är Marcus och jag är medskapare till värdeskapande kommunikation och mötesplatser där människor kan växa tillsammans.

Så började det

Den lilla killen på bilden är en yngre version av mig själv; där pottfrisyren döljs av en oklar hatt.

Född 1988 är jag göteborgaren som flyttade till Trollhättan för att studera marknadsföring och blev kvar när jag fick jobb i stan. Jag kallar mig själv kombinatör och har ofta många bollar i luften. Med många goda vänner i min närhet trivs jag bra men sticker gärna iväg på ett äventyr eller två.

Orkar du inte läsa vidare? Då kan du lyssna på ett radioinslag med mig som veckans hemliga gäst (gammal men trevlig inslag) här istället (kanske något ur tiden men sammanfattar ändå ganska väl).

Mitt nuvarande uppdrag är som verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan. Men vid sidan om finns även engagemang i marknadsföringsföreningen Minälv och flerårigt arbete på Drivhuset där jag stöttat entreprenörer att utveckla deras idéer till företag och andra initiativ.

Att leda kreativa processer är något jag uppskattar och gärna är en del av – en sådan är arbetet bakom QM (Quality mark) -märkningen som vi fått för  samverkansarbetet i Trollhättan. Ett tillsammansarbete där lärdomarna är många och nyttan vi har av varandra alltid är stora. 

När vi möts utvecklas vi och våra idéer kan förverkligas

Jag tror starkt på att alla vill vara en del av ett högre syfte och vill skapa förutsättningar som hjälper människor att växa tillsammans. I mina uppdrag såväl på City Trollhättan som på Drivhuset är lärdomarna från människorna många och möjligheten att få ha deltagit i mängder med initiativ många – både genom jobbet och privat. Allt från utvecklingen av spännande idéer, tillagandet av en schysst middag till något mer kreativt som framtagandet av nya visuella koncept eller ihopmålandet av en tavla. Jag brinner för skapandet mellan människor och lägger stort fokus på att skapa olika former av mötesplatser där vi kan utvecklas tillsammans. Sedan hösten 2017 klev jag in i rollen som verksamhetsledare och centrumutvecklare i den ideella föreningen City Trollhättan där vi arbetar med samverkan och utveckling Trollhättans stadskärna.

”Genom att arbeta med tydliga budskap, värderingar och föra samman människor lär vi oss förstå varandras likheter och olikheter.”

Tillsammans når vi längre

Vid sidan om min tjänst tar jag ibland uppdrag för grafik-, koncept- och kommunikationsarbete. Några av mina tidigare uppdrag kan du hitta här. Jag är även engagerad i flera nätverk, föreningar och är idag aktiv i bland annat Koncentria, Rotary, Minälv, och Sveriges plats- och centrumutvecklare samt initiativet #musicstreet. Erfarenheter jag gärna delar med mig av över såväl en kaffe, en inspirerande föreläsning eller workshop.

Under 2016 läste jag även utbildningen Höj Rösten. En politiskt oberoende politikerskola för ledarskap och värdeskapande. Ytterligare ett steg efter utbildningen Värdebaserat ledarskap där jag blev bli tydligare i mitt engagemang och på ett bättre sätt bidra till min omgivning. Ett utdrag om mitt engagemang och visionära tänk kan du hitta i en text som heter – en plats vi alla kan kalla hemma.

Det här händer just nu

Ibland händer det att jag skriver av mig i någon form av löst sammansatt blogginlägg. Tankarna kan vara tagna för ur luften eller vara något jag gått och klurat på länge. Om inte annat är jag flitig på att uppdatera i olika sociala medier vilket gör mig enkel att följa. Följ mig gärna.

Du kan hitta min profil på Linkedin här, mitt curriculum vitae här och vill du hitta på något eller stämma av med ett möte är det bara att höra av sig.

”Det är i mötet mellan människor som den verkliga förändringen sker.”

MP.