Hej! Mitt namn är Marcus och jag är medskapare till värdeskapande kommunikation och mötesplatser där människor kan växa tillsammans.


Född 1988 är jag göteborgaren som flyttade till Trollhättan för att studera marknadsföring och blev kvar när jag fick jobb i stan. Jag kallar mig själv kombinatör och har ofta många bollar i luften. Med många goda vänner i min närhet trivs jag bra men sticker gärna iväg på ett äventyr eller två.

Orkar du inte läsa vidare? Då kan du lyssna på ett radioinslag med mig som veckans hemliga gäst här istället (kanske något ur tiden men sammanfattar ändå ganska väl).

Allra senast kommer jag från organisationen Drivhuset där jag stöttat entreprenörer att utveckla deras idéer till företag och andra initiativ, delägare till kaffevagnen Lilla åket och började under hösten 2017 på uppdraget som centrumutvecklare för City Trollhättan. Foto: Johannes Malm

Marcus leder en kreativ workshop under case-lösardygnet Drivhuset 24. Foto: Andreas Granath

Att leda kreativa processer är något jag uppskattar och gärna är en del av. Lärdomarna vi kan dra av varandra är alltid stora. Foto: Andreas Granath

”Det är i mötet mellan människor som den verkliga förändringen sker.”

Jag tror starkt på att alla vill vara en del av ett högre syfte och vill skapa förutsättningar som hjälper människor att växa tillsammans. Som tidigare affärsutvecklare på Drivhuset är lärdomarna från entreprenörerna många och möjligheten att få ha deltagit i mängder med initiativ många – både genom jobbet och privat. Allt från utvecklingen av spännande idéer, tillagandet av en schysst middag till något mer kreativt som framtagandet av nya visuella koncept eller ihopmålandet av en tavla. Jag brinner för skapandet mellan människor och lägger stort fokus på att skapa olika former av mötesplatser där vi kan utvecklas tillsammans. Hösten 2017 steg jag in i rollen som centrumutvecklare på bolaget City Trollhättan där vi arbetar med samverkan och utveckling Trollhättans stadskärna.

”Genom att arbeta med tydliga budskap, värderingar och föra samman människor lär vi oss förstå varandras likheter och olikheter.”

Vid sidan om min tjänst tar jag uppdrag för grafik-, koncept- och kommunikationsarbete. Några av mina tidigare uppdrag kan du hitta här. Jag är även engagerad i flertalet föreningar och är idag aktiv i bland annat Rotary, Minälv, Dragkrok och initiativet #musicstreet. Erfarenheter jag gärna delar med mig av över såväl en kaffe, en inspirerande föreläsning eller workshop.

Under 2016 läste jag även utbildningen Höj Rösten. En politiskt oberoende politikerskola för ledarskap och värdeskapande. Ytterligare ett steg efter utbildningen värdebaserat ledarskap där jag blev bli tydligare i mitt engagemang och på ett bättre sätt bidra till min omgivning. Ett utdrag om mitt engagemang och visionära tänk kan du hitta i en text som heter – en plats vi alla kan kalla hemma.

 

Föreläsning och utbildningstillfälle för studenter under Inslussningen.

Att hålla föreläsning och utbildningar är något som görs löpande. Tidigare genom min tjänst på Drivhuset men också som inhyrd konsult. Uppdragen handlar då oftast om att inspirera, informera och leda processer inom konceptutveckling, kommunikation och engagemang i stort.

Klassfoto på teamet i utbildningen Höj rösten 2016.

Klassfoto på teamet i utbildningen Höj rösten 2016.

Det här händer just nu

Ibland händer det att jag skriver av mig i någon form av löst sammansatt blogginlägg. Tankarna kan vara tagna för ur luften eller vara något jag gått och klurat på länge. Om inte annat är jag flitig på att uppdatera i olika sociala medier vilket gör mig enkel att följa.. Följ mig gärna.

Du kan hitta min profil på Linkedin här, mitt curriculum vitae här och vill du hitta på något eller stämma av med ett möte är det bara att höra av sig.